Airco installaties.

Airco/warmtepomp installaties zijn hot.

Of je nu lekker wil slapen tijdens een zwoele nacht, het hoofd koel wil houden terwijl je werkt op de zolderkamer of gewoon thuis wil komen in een aangename temperatuur; airconditioning in huis biedt op vele fronten comfort en gemak.

Waarom een airco?

Moderne airco’s zijn allang niet meer die energie slurpende apparaten die weel herrie maken.

Technologische ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Door de jaren heen zijn airconditioners zuinig(er), stiller en eleganter geworden. Bovendien kunnen praktisch alle (kwaliteits-)airco’s ook prima verwarmen, een airco noemen we daarom ook een warmtepomp. Verwarmen met een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel, in de verwarmingsstand gebruikt de warmtepomp namelijk aanzienlijk minder energie dan een CV-ketel.

Met een airco in huis creëer je dus het hele jaar een prettig binnenklimaat. Naast een aangename temperatuur zorgt een airco ook voor een prettige luchtvochtigheid en zuivert hij de lucht van vervuilende deeltjes, dat draagt bij aan een gezond klimaat in huis.

Gecertificeerd airco/koelmonteur.

Met het behalen van het STEK certificaat F-gassen monteur categorie 2, is het mij toegestaan te werken met koudemiddelen, zoals deze in airco-installaties zitten.

In de loop van dit jaar ga ik installeren van airco’s aanbieden tegen scherpe tarieven.

Middels de website zullen diverse aanbiedingen op dit gebied volgen. 

 

Hoe werkt een airco en welke airco moet ik kiezen?

 

 

Principe werking airco.

Elke airconditioning bestaat op zijn minst uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel.

Bij koelen haalt het binnendeel warmte uit de lucht en het buitendeel geeft de overtollige warmte af aan de buitenlucht.

Bij verwarmen werkt dit principe precies andersom. Via het koudemiddel wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd.

Een vloeibaar koudemiddel wordt door een expansieventiel geëxpandeerd/verruimt. Het geëxpandeerde nog vloeibare koudemiddel onttrekt warmte uit de lucht en wordt gasvormig.

Een compressor comprimeert het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, waarna de warmte in het koudemiddel wordt afgegeven aan de omgeving en het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar wordt in de condensor.

Wat voor airco?

Welke airconditioning het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ruimtes dat verwarmt of gekoeld moeten worden, de eisen die gesteld worden aan de airco, of het mogelijk moet zijn om de ene ruimte te verwarmen en een andere ruimte op hetzelfde moment te koelen.

In één ruimte wordt er gebruik gemaakt van een Single Split airconditioning, wat staat voor één buitendeel en één binnendeel. Tussen de twee en 5 ruimtes verwarmen of koelen gebeurt met een Multi Split airconditioning, wat staat voor één buitendeel en meerdere airco-units.

Energiezuinig.

Huidige airconditioningsystemen zijn warmtepompen. Dat houdt in dat ze naast koelen ook energiezuinig kunnen verwarmen. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit buitenlucht of de warmte van de aarde, waardoor het verbruik van elektriciteit zeer laag is.

Welk merk airco.

Als je een airco gaat kopen ben je natuurlijk benieuwd wat er zoal op de markt is. Om te beginnen zijn er verschillende merken waar je jezelf in kunt verdiepen. Een van de bekende A-merken is bijvoorbeeld Mitsubishi. Mitsubishi verkoopt airco apparatuur van hoge kwaliteit en staat bekend om de hoge efficiency en duurzaamheid.

Daikin is een prima merk als het een airconditioner betreft. Het is niet de goedkoopste producent, maar de airco’s zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg geproduceerd. De aircoproducten zijn zeer stil en efficiënt. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de vormgeving.

Voor de betere B-merken kunt U o.a. kiezen voor Gree.

Er zijn ook vele goedkope airco’s op de markt. Deze onderscheiden zich qua kwaliteit, duurzaamheid en lawaai.

Service, kwaliteit en afspraken nakomen.

Sleutelwoorden die Klusservice Zuid-Oost Drenthe hoog heeft staan, zowel voor

Particulieren

 • Hout- en timmerwerk
 • Installaties
 • Laminaat vloeren 
 • Verbouwing toilet, badkamer
 • CV-installaties
 • Kozijnen

Bedrijven en instellingen

 • Miva toiletten
 • Systeem plafonds
 • Sauswerk
 • Tegelwerk
 • Verlichtingsarmaturen
 • onderhoud installaties

U kunt contact met ons opnemen voor :

- afspraak uitvoeren klus

- aanvraag offerte

- opnemen werkzaamheden

Adres

Weerdingerweg 11
7872 TC Valthe

Telefoonnummer

06-46447353

Email

klusservicezuidoostdrenthe@gmail.com